Persoonlijk voedingsadvies van de diëtist

Dietist

Een dietist is de deskundige op het gebied van voeding bij gezondheid en ziekte. Maar de dietist is ook kenner als het gaat om lekker eten en het aanbod in de supermarkt. Ieder mens heeft eigen eetgewoontes, smaak en voorkeuren. Daarom heeft de diëtist altijd een dieetbehandeling op maat.

Dieetbegeleiding wordt ook in 2016 weer vergoed vanuit het basispakket, indien er sprake is van een medische noodzaak. Iedere zorgverzekeraar vergoed in ieder geval 3 uren dieetbegeleiding, wat neerkomt op zo’n 4-6 afspraken met de diëtist. Dit gaat wel ten laste van uw eigen risico. Daarnaast is het mogelijk dat u extra vergoeding krijgt vanuit uw aanvullende verzekering (AV). SVDMCOACH heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

Ketenzorg

Als u een verwijzing van uw arts krijgt voor Ketenzorg, vaak in het geval van Diabetes Mellitus, CVRM of COPD,  gaat de dieetadvisering door de diëtist NIET ten koste van het eigen risico. Overleg met uw arts of hij/zij is aangesloten bij Ketenzorg.

Voor mensen met diabetes type 2 bieden wij het beweegprogramma Fit en vitaal aan. Klik voor meer informatie op onderstaande link.

Fit en vitaal diabetes beweegprogramma

Huisarts/specialist

Wanneer u voedingsgerelateerde klachten heeft kan uw huisarts u verwijzen naar een dietist. In de meeste gevallen krijgt u een verwijzing mee. Neem deze brief altijd mee naar het eerste consult met uw dietist.

Directe Toegankelijkheid Diëtist

Per 1 september 2011 is de dietist direct toegankelijk. Dit betekent dat u geen verwijzing van uw huisarts meer nodig heeft voor de dietist. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar kan dieetadvisering zonder verwijzing van de huisarts worden vergoed. Wij adviseren u contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te informeren of dieetadvisering ook zonder verwijzing wordt vergoed.  Als dit niet het geval is dient u toch een verwijsbrief bij de huisarts te halen om de consulten vergoed te krijgen.

Als u zonder verwijzing naar de dietist komt, is er geen eerste screening door de huisarts gedaan. De diëtist zal daarom is het eerste consult beoordelen of u bij haar aan het juiste adres bent. Bij twijfel kan het zijn dat de diëtist eerst meer gegevens van uw huisarts nodig heeft om u verder te kunnen behandelen. Uw huisarts speelt namelijk een belangrijke rol bij de coördinatie van uw zorg. De diëtist zal, altijd in overleg met u, de huisarts wel informeren.

 

Tarieven
Intake consult (60 minuten) € 60,-
Vervolgconsult (30 minuten) € 30,-
Vervolgconsult (15 minuten) € 15,-
Telefonisch consult (15 minuten) € 15,-

Behandelingen kunnen 24 uur van te voren kosteloos worden geannuleerd. Bij niet tijdig annuleren van de afspraak zullen alsnog de kosten in rekening worden gebracht.